Головна » 2011 » Листопад » 6 » Новини про наркозалежних.
22:11
Новини про наркозалежних.

З початку 2011 року 1 698 наркозалежних отримали допомогу у центрах «Твоя перемога»




7 серпня 2008 року відбулося засідання робочої групи з питань забезпечення діяльності центрів ресоціалізації наркозалежної молоді „Твоя перемога”.

В Україні створено та функціонує 44 центри ресоціалізації, які увійшли до мережі „Твоя перемога” для надання систематичної допомоги наркозалежним людям.

На засіданні робочої групи обговорено питання внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 13.06.2002 № 809 „Про розвиток мережі центрів ресоціалізації наркозалежної молоді „Твоя перемога” у частині внесення змін до штатного розпису, нормативів оснащення, умов оплати праці тощо.

Сьогодні у центрах ресоціалізації впроваджуються програми психосоціальної реабілітації та ресоціалізації наркозалежних, застосовуються різні заходи, що допомагають наркозалежним людям пристосуватися до нових умов існування, змінити погляди, мотивацію, поведінку. Під час адаптації відбуваються зміни поведінки, відновлення навичок, необхідних для поліпшення якості життя.

Планова ємність всіх центрів складає 1024 ліжко-місць.

Всього до центрів упродовж звітного періоду 2008 року звернулося 1698 осіб, з них 1006 осіб включено до програми ресоціалізації, 155 осіб –завершили повний курс ресоціалізації.

Значна частина молодих людей, які перебувають у ЦРНМ „Твоя перемога” має і наркотичну, і алкогольну залежність, від 25 до 50 % складають клієнти з подвійною проблемою (ВІЛ-інфіковані та наркозалежні), кожен п'ятий має проблеми із законом (вже відбули або мають умовний термін покарання), у деяких центрах є хворі на туберкульоз.

Клієнти центрів, які завершують курс реабілітації, і виявили бажання допомагати іншим наркозалежним людям змінити поведінку, залучаються до проведення профілактичної роботи.

Дякую за прочитану вами новину! З найкращими побажаннями, Тимур Фараджев.
Інформація була надана нашим партнером http://www.kmu.gov.ua/

Ми за здорове життя!!!

Переглядів: 943 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: